söndag 18 augusti 2013

Vindruvor med ädelost & valnötter

Kajsa hade gjort dessa som Kikkis gäster bjöds på när de kom. Receptet är från Systrarna Eisenmans mingelmat.



Vindruvor med ädelost & valnötter

ca 48 st

2 dl finhackade valnötter
150 g ädelost
100 g philadelphiaost
24 vindruvor utan kärnor

Värm ugnen till 175 grader. Rosta nötterna i ugnen i ca 8 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna. Rör om efter halva tiden.
Rör ädelost och philadelphiaost till slät kräm. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter.
Lägg ca 1 msk ostkräm i handflatan och rulla in en vindruva så den blir helt täckt. Gör så med alla vindruvor.
Lägg druvorna på ett fat och låt stå i kylen ca 30 minuter.
Rulla druvorna i valnötterna och låt stelna ytterligare 30 minuter. Skär dem i halvor med vass kniv. Servera direkt.

(Druvor täckta med ost kan stå flera timmar i kylen. Vänta med valnötterna till 30 minuter före servering, annars blir de fuktmjuka.)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh, det här låter otroligt gott. Aldrig tänkt på att använda vindruvor såhär. Tack för tipset.

    SvaraRadera