fredag 27 september 2013

Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor

Friday, baby! Vaknade upp av mys med Alfred och ljudet av regn mot husvagnstaket. En god frukost och några koppar java. Idag ska vi en sväng på marknaden, om vi inte regnar bort det vill säga. Det blir även en sväng på Dollarstore.

Det här blev exakt hur gott som helst! Anette och jag delade ett paket med havskräftor och gjorde två olika varianter. Den här blev den bättre. RAGADISCH!



Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor

4 port

20 minuter

12 kokta havskräftor
2 tsk fänkålsfrön
2 tsk flingsalt
1 stor vitlöksklyfta
1 citron, rivet skal
1,5 dl riven parmesanost
1 klick smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kräftorna på längden och lägg köttsidan upp på plåt.
Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda i vitlök, citronskal, parmesan och smör.
Fördela över kräftorna och gratinera 7-8 minuter.
Servera med ett gott bröd att suga upp såsen med.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar