söndag 13 oktober 2013

Räksallad med myntakräm

Himla god sallad. Myntakrämen till blev pricken över. Mumma!



Räksallad med myntakräm

4 port

1 kg oskalade räkor
4 ägg
2 avokado
1 gurka
1 rödlök
250 g körsbärstomater
100 g blandad sallad
0,5 dl olivolja
0,5 citron (saft)

Myntakräm:
2 dl creme fracihe
2 msk majonnäs
1 dl r iven västerbottensost
0,5 dl finhackad mynta
salt och peppar

Skala räkorna. Hårdkoka äggen och halvera dem.
Gröp ur avokadon och skär i bitar.
Skär gurkan tunt och strimla rödlöken. Halvera tomaterna.
Blanda allt utom ägg och räkor med salladen. Ringla över olja, pressa över citron och blanda runt.
Lägg ägghalvorna vid sidan och toppa med räkorna. Servera med myntakrämen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: