Favorit i repris. En low carb-rätt som går hem hos både stora och små. Servera gärna med en god sallad och vitlökssås. (Jag gjorde omeletten i en gratängform istället för långpanna.)
Köttfärsomelett i långpanna
Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
1 buljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
en skvätt vatten
1,5 msk tomatpuré
Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 cocktailtomater
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt.
Salta och peppra.
Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och
låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min.
Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i pajformen.
Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat
bunke och häll smeten över köttfärsen.
Fördela skivade cocktailtomater över pajen.
Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar