lördag 26 oktober 2013

Smörgåsbakelser

Jäkulskt goda smörgåsbakelser som passar perfekt när man ska se rysare och sätta nåt i halsen under ett chockinslag. Går snabbt att svänga ihop men blir naturligtvis godare om de fått safta till sig i kylen ett dygn innan...

Ni som hänger med på facebook, vet att Cicci och jag brukar träffas för att se rysare och äta nåt gott. Den här gången blev det Lovely Molly. Inte bra film asså. Inte bra alls...



Smörgåsbakelser

4 st

8 runda tekakor

Lager 1:
100 g leverpastej
just under 0,5 dl vispgrädde
0,5 dl bostongurka

Lager 2:
200 g legymsallad

Lager 3:
0,5 tub skinkost

Utanpåkräm:
2 dl grädde
citronsaft
0,5-1 dl kaviar
1,5 msk dill

Garnering:
ostkrokar
räkor
vindruvor
kiwi

Dela tekakorna i två delar. Bred på lager1, 2 och 3.
Vispa grädden och i med kaviar, dill och citronsaft. Bred runtom på bakelserna, inte ovanpå ännu! Mosa ostkrokarna i mortel och lägg på fat. Doppa kanterna i ostkrokskrosset. Bred utanpåkrämen på ovansidan och smula över ostkrokar. Garnera med räkor, vindruvor och kiwi.






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga färger på denna bakelsen! :)
    Ha en fin kväll!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Åh, de där måste jag testa! Ser grymt goda ut!!

    SvaraRadera