måndag 21 oktober 2013

Tacofisk

Hittade ett spännande recept på matgladabarn.se som jag ville testa. Det stod att barnen på förskolan älskade denna rätt och att den skulle passa till fredagsmyset. Tyvärr så gick den inte riktigt hem här hos oss. Den smakade inte så mycket. Ingen höjdare. Tyvärr.



Tacofisk

För 4 personer ()

600 g vit, fast fisk
3 dl grädde
0.5 dl salsasås, medium eller hot
1 msk tacokrydda
2 dl riven ost av smakrik sort
20 st tacochips

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Om din fisk är fryst; tina fisken så den inte vattnar sig i gratängen vid tillagning.

3. Lägg fisken i en gratängform.

4. Blanda grädden med tacosalsa och tacokrydda. Smaka gärna av såsen så den blir som du vill ha den, och ha i salsa och tacokrydda efter smak.

5. Krossa tacochipsen och strö över gratängen.

6. Strö osten över gratängen.

7. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills fisken känns fast och gratängen fått fin färg.

8. Servera med tillbehör så som potatis, ris, en härlig sallad eller bulgur.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: