tisdag 22 oktober 2013

Ugnsbakad lax med saffranssås

Den här blev underbart god. Det doftade jul i hela huset. Jag åt en sallad till, men vill man lyxa till det och det är helg, så tipsar jag om att lägga nyskalade räkor på laxen vid servering. Det hade även varit gott med en klick aioli till. Man kan även servera rostade rotfrukter till om man vill.



Ugnsbakad lax med saffranssås

4 port

4 laxbitar (portionsbitar)
salt och peppar
3 dl grädde
0,5 tsk torkad rosmarin
fryst persilja
timjan
1 påse saffran
en klick sambal
lite citronsaft
ca 0,5 fiskbuljongtärning

Tina laxen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och peppra.
Slå grädden i kastrullen och blanda i rosmarin, pudra över timjan och klipp över lite persilja. I med lite citronsaft, fiskbuljongtärning, sambal.
Låt koka ihop. Slå såsen över laxen och in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med t ex skalade räkor, aioli, sallad och ugnsrostade rotfrukter.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Mmmm... låter jättegott! Jag älskar saffran och nu längtar jag till julen.

    SvaraRadera