Ugnsbakad lax med saffranssås
4 port
4 laxbitar (portionsbitar)
salt och peppar
3 dl grädde
0,5 tsk torkad rosmarin
fryst persilja
timjan
1 påse saffran
en klick sambal
lite citronsaft
ca 0,5 fiskbuljongtärning
Tina laxen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och peppra.
Slå grädden i kastrullen och blanda i rosmarin, pudra över timjan och klipp över lite persilja. I med lite citronsaft, fiskbuljongtärning, sambal.
Låt koka ihop. Slå såsen över laxen och in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med t ex skalade räkor, aioli, sallad och ugnsrostade rotfrukter.
-Mama Skogly ♥
Mmmm... låter jättegott! Jag älskar saffran och nu längtar jag till julen.
SvaraRadera