onsdag 23 oktober 2013

Världens godaste chokladbollar

Jäklarrrt, så gott! Sköljes ner med ett glas kall mjölk...heaven! Grundreceptet har jag hittat på tillvaron.se, och där skulle man rulla dem i kokos, pärlsocker eller strössel. Jag valde dock att chokladdoppa dem för att lyxa till det ännu mer! Vill man ha dem mindre söta kan man välja att doppa dem i mörk choklad.



Världens godaste chokladbollar

200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vanljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk grädde

ljus choklad (att doppa dem i)
strössel

Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman litegrann. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser.

Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.
Smält ljus choklad över vattenbad och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.





-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Åh, så gott med chokladbollar! Enkelt och smidigt godis! Mums! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Åh, vilka goda bollar. Ha en bra dag!

    SvaraRadera