torsdag 24 oktober 2013

Räkcocktail med Rhode island-dressing

Friday, baby! Har VABat i dagarna två och bakat lite till Max födelsedag. Idag blir det en promenad som Bambi på hal is, skjutsa till och från träning och på kvällens meny står entrecote med potatissnurror, sen lite Idol på det. Bara möjligheter!

En god klassiker med Per Morbergs recept på dressing.



Räkcocktail med Rhode island-dressing

6 port

1 kg räkor med skal
0,5 kruka dill
10 cm purjolök
10 cm gurka
10 körsbärstomater
2 avokado
0,5 liten rödlök
citronsaft
salt, peppar

Skala räkorna och blanda med hackad dill, finhackad purjolök och finhackad skalad gurka samt körsbärstomaterna delad i fyra klyftor. Blanda tillsist i avokadon i bitar och pressa över citronsaft. Blanda runt försiktigt och fördela blandningen i 6 cocktailglas.

Rhode Island sås

4 msk majonäs (efter smak & tycke)
4,5 msk chilisås
3 msk gräddfil
1,5 st kapsyl konjak
Salt & vitpeppar

Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. på bilden är det rödlök men inte på bilden ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog glöm skriva in det i receptet. Fixar det. Tack för tipset!

      Radera