Vit kladdkaka med Kahlua
Kakan:
250 g vit choklad
200g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk Kahlua
2 dl mjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
0,5 dl grädde
1 msk Kahlua
florsocker
Till servering:
fruktsallad
vispad grädde
Kakan:
Ugnen på 175 grader. Hacka 250 g vit choklad, smält smöret. Ta kastrullen från plattan och i med chokladen. Rör tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Häll smeten i smörd och bröad form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna, ställ i kylen.
Glasyren:
Hacka 150 g vit choklad. Koka upp grädden. Ta den från värmen och i med chokladen. Rör tills smeten är jämn. Bred över kakan och sikta över florsocker. Servera med fruktsallad och vispad grädde.
-Mama Skogly ♥
Den låter och ser jättegod ut!
SvaraRaderaTack!
RaderaOj, oj, oj, vad gott! Tur att jag sitter och äter kyckling nu...annars skulle jag dregla ihjäl mig! ;)
SvaraRaderaKram kram
//Lana
Hi hi! Kram!
Radera