söndag 6 oktober 2013

Vit kladdkaka med Kahlua

Bjöd mitt arbetslag på den här godbiten där till och med kanten är god. Jag vill inte skryta, men orden "sjukt god" nämndes vid några tillfällen. Man ska dela med sig av det goda så här kommer receptet.



Vit kladdkaka med Kahlua

Kakan:
250 g vit choklad
200g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk Kahlua
2 dl mjöl

Glasyr:
150 g vit choklad
0,5 dl grädde
1 msk Kahlua
florsocker

Till servering:
fruktsallad
vispad grädde

Kakan:
Ugnen på 175 grader. Hacka 250 g vit choklad, smält smöret. Ta kastrullen från plattan och i med chokladen. Rör tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Häll smeten i smörd och bröad form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna, ställ i kylen.

Glasyren:
Hacka 150 g vit choklad. Koka upp grädden. Ta den från värmen och i med chokladen. Rör tills smeten är jämn. Bred över kakan och sikta över florsocker. Servera med fruktsallad och vispad grädde.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Den låter och ser jättegod ut!

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, oj, vad gott! Tur att jag sitter och äter kyckling nu...annars skulle jag dregla ihjäl mig! ;)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera