fredag 4 oktober 2013

Baconlindad kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater

Rysarfredag med Cicci. Vi såg The possession och Dark skies. Och så bjöd jag på den här godbiten.



Baconlindad kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater

2-3 portioner

2 stora kycklingfiléer
1 paket bacon
1 mozzarellaboll
basilika
ett gäng soltorkade tomater
salt och peppar
3 tomater

Tina kycklingen och skär varje filé i två bitar. Stek i smör på bägge sidor så den får färg. Salta och peppra.
När den svalnat, skär ett jack i sidan så det blir en ficka, inte helt igenom.
Fyll fickan med en skiva mozzarella, basilika och hackade soltorkade tomater. Linda två skivor bacon runt varje bit.
Lägg i ugnsfast form. Dela tomaterna i 4 bitar och lägg runtom.
In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Kolla så kycklingen är klar.
Servera med citronfraiche och en god sallad, gärna med avokado i.

Citronfraiche

1 creme fraiche
skalet från 1 citron
flingsalt
peppar







-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! Det är alltid fullträff med sådan kyckling! :) Favorit hemma hos oss!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera