Fantastiskt gott! Smaker som verkligen passar ihop. Gudomligt!
Bakad shalottenlök med svamp- getost- och timjanfyllning
4 port, som tillbehör
10 stora shalottenlökar med skalet kvar
150 g trattkantareller
smör att steka i
flingsalt och svartpeppar
färsk timjan
100 g getost
3 msk flytande honung
1 stor pressad vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg lökarna i ugnsfast form och baka i ugnen i ca 15 minuter tills de börjar mjukna.
Stek svampen i smör. Pressa över vitlök och stek lite till.
Smaka av med salt, peppar och timjan.
Skär ett snitt i varje lök från rot till tipp så de öppnar sig utan att dela sig.
Fyll med svampen och smula ost över. På med lite flingsalt och timjan. In i ugnen igen i 10 minuter. Ringla över honung och servera på dirren!
(recept från Elle Mat & Vin)
-Mama Skogly ♥
Mmm, så gott det låter!
SvaraRaderaVilket spännande recept! Låter gott! :)
SvaraRaderaKram kram
//Lana
Kram!
Radera