fredag 1 november 2013

Hemmagjorda chips med sikrom och creme fraiche

Idag ska jag ut och äta lunch med några arbetskamrater och sen står barnkalas på schemat. Max fyller 10 imorgon!

Goda munsbitar innan middag. Bli inte rädda för att det ska friteras, man kan göra det i en vanlig panna.



Hemmagjorda chips med sikrom och creme fraiche

1 bakpotatis
rapsolja
flingsalt
sikrom
creme fracihe
citron
ärtskott
rödlök
peppar

Strimla bakpotatis tunt med en mandolin. Häll upp olja i en kastrull. När oljan blivit varm, lägg i en potatisskiva och fritera tills det blivit lite krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.

Salta chipsen. Klicka upp creme fraiche på och sedan rom, rödlök och toppa med ärtskott.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Gott! Jag har gjort chips några gånger i micron :) Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Tack, vi fick flytta på Halloweenfesten, ungarna har feber och spyr. Började förra fredagen med lunginflammation och ny är det något annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä men fy! Ja det brukar ju gå runt allt sånt där... :(

      Radera