måndag 30 december 2013

Chokladmarmelad

Smarrig chokladmarmelad att bre på rostat bröd en härlig, ledig dag.



Chokladmarmelad

1½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl socker
1 msk smör
100 g mörk choklad med hög kakaohalt

Hacka chokladen
Koka upp grädde, mjölk, socker och smör i en kastrull. Koka under omrörning tills blandningen blir trögflytande, ungefär som sirap. Det tar ganska lång tid beroende på hur varm platta man har. Rör så det inte bränns i botten!
Ta kastrullen från spisen och rör ner den hackade chokladen och fortsätt röra tills chokladen har smält och massan har blivit slät och glansig.
Häll upp på en fin glasburk och låt svalna innan du sätter på lock.
Förvara marmeladen i kylskåp men ta fram en stund innan du ska äta så hinner den mjukna och bli bredbar.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: