Goda kolor med crunchig mint. Slog in dem som små paket och gav några till mina grannar som present när vi var bjudna på glöggmingel. Max tyckte jag var dum som gav bort dem.
-Du ska ju spara dem till dina barn!

Mariannechokladkola
ca 30 st
2 dl grädde
3 dl socker
100 g smör
1 dl sirap
4 msk kakao
1 krm salt
25-30 Mariannegodisar
Krossa godisarna i mortel.
Blanda grädde, socker, smör, sirap, kakao och salt i stor kastrull. Koka ihop, rör om då och då.
Låt blandningen bli 124 grader eller testa att göra kulprovet.
När den nått 124 grader, dra åt sidan och rör ner godiskrosset.
Slå upp i bakplåtspappersklädd form. Låt stelna och ställ kallt. Skär upp i lagom stora bitar och slå in i papper.


-Mama Skogly ♥
Låter mycket gott! Hoppas du får en skön ledighet. Kram
SvaraRaderaTack, du med. Kram!
RaderaÅh jäklar vad gott det lät!
SvaraRaderaHar du kommit hem? Nu måste jag in hos dig och kika!
Radera