lördag 4 januari 2014

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök

Den här blev inte så tokig, kan jag säga... Vill man, kan man ju fuska med färdig rostad lök, men jag vill understryka att det var väl värt att fritera löken själv. Det blev supergott!



Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök

4 stycken

Remouladsås:
0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
1 dl finhackad ättiksgurka
1 dl finhackat äpple
1 tsk curry
1 tsk senap

Rostad lök:
1 ägg, endast vitan
1 msk vetemjöl
1 strimlad gul lök
5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
1 tsk salt

150 g skivad rostbiff
4 skivor danskt rågbröd
3 msk riven pepparrot
några kvistar kvistar persilja

Blanda ingredienserna till remouladsåsen.

Rostad lök:
Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.

Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk persilja.





-Mama Skogly ♥

1 kommentar: