
Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök
4 stycken
Remouladsås:
0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
1 dl finhackad ättiksgurka
1 dl finhackat äpple
1 tsk curry
1 tsk senap
Rostad lök:
1 ägg, endast vitan
1 msk vetemjöl
1 strimlad gul lök
5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
1 tsk salt
150 g skivad rostbiff
4 skivor danskt rågbröd
3 msk riven pepparrot
några kvistar kvistar persilja
Blanda ingredienserna till remouladsåsen.
Rostad lök:
Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk persilja.


-Mama Skogly ♥
Åh smaskens! Ha en bra dag du också!
SvaraRadera