fredag 3 januari 2014

Nakna pojkar

Ja, det här kanske inte låter så najs... Men det är i alla fall en rätt som min mamma gjorde många gånger när jag var liten och som jag tyckte var jättegod. Det är klimp som man äter med smör och sirap. Varför det kallas just "nakna pojkar" vet jag inte. Max och Love tyckte inte om det, men Affe tyckte det var mums.



Nakna pojkar

2-3 barnportioner

1 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl mjöl
1 tsk salt

1 liter vatten + 0,5 köttbuljongtärning

Vispa upp ägget och häll i mjölken. Blanda ner salt och börja med 2 dl av mjölet och se hur det blir. Det ska vara som en kladdig bulldeg. Klicka ner matskedsstora klickar i kokande vatten med buljongtärning. När de flyter upp är de klara, se bara till att de inte fastnat i botten. Servera på dirren med sirap och smör.



-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Det här var ett roligt namn på rätten! :)
    God fotsättning på det Nya Året!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Haha, vilket roligt namn på rätten :) Ha en skön helg, kram!

    SvaraRadera
  3. Åh, smarrigt :-) Trevlig fredag!

    SvaraRadera