onsdag 26 februari 2014

Fläskfilé baconbus

Fick ett spännande recept av en läsare för ett tag sedan. Det lät superspännande så jag var bara tvungen att testa.

Tack Linda Andersson för att du delar med dig av det goda!



Fläskfilé baconbus

600 g fläskfilé
3 tomater eller så många som behövs för att tacka botten på formen
2 pkt bacon
6-8st färska champinjoner (Efter tycke och smak)
5 dl grädde
3 msk sötstark senap (t ex Johnnys)
2 vitlöksklyftor
kalvfond (Snåla inte, gör inget om det går nästan en halv flaska)
riven ost (gärna Västerbotten)

Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Skiva och stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.







-Mama Skogly ♥

1 kommentar: