torsdag 27 februari 2014

Friterade bananer

ÄNTLIGEN sportlov! Så himla skönt. Listan på vad som ska göras är lång som halva fjolvintern och tvättmaskinen rullar för andra gången. Men ändå. Jag får göra det i valfri takt. Lovet kommer att bestå av middagsbesök, husvagnscamping i Valliden, bokläsning och promenader. Vi håller tummarna för att vi får vara friska.

Himla gott! Smakar som på restaurang. Serveras på dirren med glass och sirap.



Friterade bananer

ca 4 port

3 bananer

Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl kallt vatten

Blanda de torra ingredienserna till smeten och vispa ut med det kalla vattnet. Dela bananerna i 4 delar, på längden.
Värm upp oljan till 180 grader och doppa bananerna i smeten. fritera några i taget i ca 4 minuter. Lägg på hushållspapper och sedan upp på tallrikar. Servera.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...så härligt att fira in sportlov med sådan smarrig maträtt!
    Jag har tre dagar till tills jag börjar jobba...
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Så gott, jag har aldrig testat att göra själv! Njut av sportlovet.

    SvaraRadera