Det blev en köttfri måndag för mig. Gjorde halv sats. Det blev najs. Nu hoppas vi att vitlöken bränner bort halsontet...
Kikärtsbiffar
4 port, ca 8 biffar
2 burkar kokta kikärter (400g X 2)
2 shalottenlök
1 stor vitlöksklyfta
3 msk persilja
1 msk maizena
1 ägg
spiskummin
paprikapulver
chili flakes
salt och peppar
panko och smör till stekningen
Häll av kikärterna och skölj i durkslag. Hacka löken grovt och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser och mixa i matberedare. Forma till 8 biffar. Vänd dem i panko (asiatiskt ströbröd) och stek i smör 2-3 minuter per sida. Servera med tzatziki och klyftpotatis.
-Mama Skogly ♥
Åh vad gott, det där skall jag testa!
SvaraRaderaJa, det var inte så tokigt, faktiskt!
RaderaMmm, så gott!
SvaraRadera:D
Radera