torsdag 6 mars 2014

Kladdkaka med After eight-glasyr

Grannarna kom på middag i lördags och till efterrätt bjöd vi på den här. Danne och Max hade bakat den och jag gjorde glasyren.



Kladdkaka med After eight-glasyr

200 g mörk choklad
3 ägg
2,5 dl socker
200 g smör
3 dl mjöl

Glasyr:
1 dl grädde
25 g smör
20 plattor After eight

Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret i kastrull och bryt chokladen i bitar. Låt chokladen smälta i smöret. Vispa ägg och socker poröst. I med mjöl och chokladblandningen.Häll smeten i formen och in i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt kakan sedan svalna innan glasyren ska på.

Glasyren:
Lägg smöret, chokladen och häll grädden i kastrull. Fjuda på och låt det smälta. Bred smeten över kakan och låt stelna.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: