måndag 3 mars 2014

Morotskaka i långpanna

Svärmor bjöd på dessa godbitar till kaffet. Mums!



Morotskaka i långpanna

24 st

200 g smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk salt
300 g morötter

Glasyr:
150 g mjuk smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk pressad citronsaft

Ugn: 175 grader

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

2. Skala och riv morötterna fint, rör ner dem. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25X35 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.

4. Glasyr: Vispa smöret tillsammans med de andra ingredienserna. Bred glasyren på kakan. Skär kakan i rutor.





Sen for pojkarna ut med farfar och körde fyrhjuling. Härligt med sportlov!







-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Jag har varit sugen på morotskaka nu några dagar och den här ser ut att vara helt i min smak. Jag skulle vilja ha en variant som är lite mer kompakt, men ändå saftig och denna ser precis ut som det. Tack för receptet. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Gott med morotskaka! :)
    Härliga sportlovsdagar du har! :)
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera