söndag 9 mars 2014

Vegetarisk Bolognese

Ett recept från Zeta som jag gjort om ganska mycket. Bjöd Anette på denna under sportlovet.



Vegetarisk Bolognese

4 portioner

4 port spagge
1 gul lök finhackad
1 morot grovriven
2 vitlöksklyftor
1 dl Zeta Olivolja
1 palsternacka grovriven
salt
svartpeppar
6 st soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
pizzakrydda
1-2 dl vatten

Till servering:
parmesanost

Så här gör du

Fräs alla grönsaker i rikligt med olivolja tills det tar lite färg. Smaka försiktigt av med salt och peppar, tänk på att buljongtärningen ger sälta.
Tillsätt strimlade soltorkade tomater, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt allt småsjuda under lock 10 minuter. Häll av spaghettin och blanda med såsen. Servera med nyriven parmesanost.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: