lördag 26 april 2014

Lyxig laxbakelse

Det här receptet har jag fått av min svärmor Signe. Jag har lagt till gräslök, räkor och svartpeppar, i övrigt är det originalreceptet. Den kan med fördel göras i god tid. Den blir då bara saftigare.



Lyxig laxbakelse

4 port

12 franskskivor
2 dl creme fracihe
1 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
50 g stenbitsrom eller sikrom
200 g kallrökt lax i skivor
svartpeppar

Till garnering:
citron
räkor
dill

1. Skär ut en stor cirkel ur varje brödskiva. Cirklarna ska vara lika stora.
2. Vispa creme fracihen så den tjocknar, blanda ner hackad dill, hackad gräslök och hälften av rommen. Smaka av med lite svartpeppar.
3. Skär laxskivorna så de blir ca 5 cm höga och se till att det räcker att garnera runt bakelserna. Hacka laxen som blir över och vänd ner i smeten.
4. Bred krämen på brödskivorna och montera så att det blir fyra bakelser. Bred krämen även runt om och till sist ovanpå.
5. Rulla in bakelserna i laxskivor. Toppa med skalade räkor, resten av rommen, citronskivor och dill. Ställ kallt fram till servering.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar