tisdag 29 april 2014

Tacofylld fralla med osttäcke

Idag är det Valborgs och jag passar på att kompa ut. Tur det, för ikväll drar vi till husvagnen i Valliden och imorgon drar vi den till vårt smultronställe Ostvik. En massa mat ska förberedas idag, så man inte behöver pyssla med alltför mycket sån i vagnen. Det är mulet ute, så det gör inte så mycket att dagen spenderas inomhus. Grillat står på menyn ikväll. Vad äter ni?

Vad sägs om lite variation till det vanliga fredagsmyset? Här är det ett urgröpt lantbröd som är fyllt med godsaker. Även barnen gillade denna. Jag använde Norrmejeriets smaksatta creme fracihe, och den finns säkert i liknande utförande i nåt annat märke, för er som inte har Norrmejeriers stuff.



Tacofylld fralla med osttäcke

ca 600 g tacofärs (köttfärs+1,5 påse tacokrydda)
1 grekiskt lantbröd
1 creme fracihe mexikansk chili Norrmejerier
4 dl riven ost (jag hade cheddar)

Tillbehör:
guacamole, salsa, vitlökssås och diverse grönfoder


Stek färsen och blanda ner tacokrydda. Späd med lite vatten och låt puttra. Skär locket av brödet och gröp försiktigt ur så att köttfärsen ryms. Blanda riven ost med creme fracihen. Fyll frallan med köttfärsröran och bred creme fraiche-blandningen ovanpå. Skjuts in i ugnen i 225 grader ca 10-15 minuter. Passa så inte brödet bränns i slutet. Servera med valfritt tillbehör. Se Let´s dance. Eller nåt.







-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Att fylla bröd är riktigt gott! Önskar er en fin Valborg.

    SvaraRadera
  2. Oj så mycket godsaker det fanns här! Fin blogg med mycket goda recept. Nu ska jag bläddra vidare bland recepten. Ha en bra dag, Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Då får jag in och kika vad som finns för gott hos dig.

      Radera