fredag 9 maj 2014

Ostfylld kycklingfilé i god sås

Filmdate med Cicci och en god lunch på det. Filmen var seg i början men tog sig i slutet.Vi satt drygt halva filmen och undrade vad det var frågan om. Open grave.



Ostfylld kycklingfilé i god sås

4 kycklingfilé
2 burkar Creme bonjour färskost, grekisk vitlök
4 dl grädde
1 tsk soja
1,5 hönsbuljongtärning
frysta franska örter, efter smak
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela filéerna i två delar. Skär ett djupt kryss i varje filé. Fyll fickan med osten. Bred det som blir kvar över filéerna. På med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna några minuter med snittsidan nedåt, så inte all ost smälter ut. Lägg dem i en ugnsform.
Koka upp grädde, buljong, soja. Krydda med peppar och franska örter. Låt bara puttra några minuter så buljongen löses upp. Häll såsen i formen, över kyllingen. In i ugnen ca 30 min. Lägg folie över efter halva tiden.
Servera med valfritt tillbehör och en god sallad.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar