måndag 9 juni 2014

Banoffee paj

Har bloggat om detta recept för länge, länge sedan, men det har ju blivit så enkelt att göra den här, nu när det går att köpa färdig karamelliserad mjölk. Den här gjorde jag i söndags för igår skulle vi fira Kåre som fyllt 60. Den går snabbt att göra och är väldigt god. Har ni inte hunnit testa den, så gör det!



Banoffee paj

1 burk karamelliserad mjölk
1 pkt digestivekex
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
2 dubbeldajm

Krossa digestivekexen i matberedare. Smält smöret och blanda ihop med digestivekexen. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck ordentligt så den blir kompakt. Täck med plastfolié och ställ i kylen en timme. Öppna konservburken med karamelliserad mjölk och bred ut på botten.
Skiva 2 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa bananslantar från bananen som är över och med krossad Dajm.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Oj, oj, så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  2. Tänkte på denna karamelliserad mjölk. Ska man "koka" först burken i flera timmar innan man gör så som du skrev eller bara att hälla på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den som heter karamelliserad är redan kokad. Så det är bara att hälla på.

      Radera