söndag 13 juli 2014

Maffig marängtårta med lemon curd och saltlakrits

Idag börjar den riktiga semestern eftersom Daniel just klivit på ledighetståget. Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar. Så vi får se hur uppdaterat det blir här inne.

Elin som är en av föräldrarna på vårt föräldrakooperativ Bulleribock, skrev på fejjan inför tårtfrossan om hur hon misslyckats med tårtan. Jag blev så nyfiken så jag frågade vad som hände. Hon hade gjort den här några timmar i förväg och den hade sjunkit ihop. Hon hade även kört godiset i matberedaren och när hon la det på tårtan så såg den grön ut. Eftersom Elin är så snäll, så har hon delat med sig av receptet och av sina misstag, så vi andra inte behöver begå dem.

När vi hade släktkalaset för Alfred som fyllt 8 år, passade vi på att göra denna. Perfekt, eftersom Ida inte tål gluten eller laktos. Det var bara att byta mejeriprodukterna mot laktosfritt.

Tack Elin, för att du delar med dig av det goda!



Maffig marängtårta med lemon curd och saltlakrits

Från boken Fest med systrarna von Sydow/Ica bokförlag

12-14 bitar

3 marängbottnar (färdiga eller gör själv)
1,5 burkar (à 320 g) lemon curd
3 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
ca 12-20 mortlade turkisk peppar-karameller
någon dl hallon till dekoration

Bred lemon curd på alla tre bottnarna. Vispa grädden och rör ner turkisk yoghurt. Bred ut även gräddyoghurten på alla tre bottnarna. Den får gärna blandas ihop lite med lemon curden. Lägg ihop tårtan och toppa med mortlad turkisk peppar och hallon. Gör tårtan just innan den ska serveras, annars sjunker den ihop.
(recept från Fest med systrarna von Sydow)





-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Ha en härlig semester tillsammans! :)
    Tårtan ser fantastiskt god ut!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Wow, vilken vackert tårta!

    SvaraRadera
  3. Den ser helt fantastisk ut! Har bestämt mig för att baka imorgon om det är dåligt väder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det blev gott, om det nu var dåligt väder dvs.

      Radera