"Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!"
Het krabbdipp
Portioner: 6
1 burk krabba (à ca 170 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
crostini till servering
1.Sätt ugnen på 225°C.
2.Häll av vätskan från krabbköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken fint.
3.Blanda krabba, chili, salladslök, ost, majonnäs, salt och peppar i en bunke.
4.Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter.
5.Servera krabbdippen med crostini.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar