Kikki fyllde år och bjöd oss på en sjusärdeles god middag. Här kommer en av dipparna vi fick till förförrätt. Receptet är från Ica. Mums!
"I USA är varm dipp mycket vanligt. Med marinerade kronärtskockor, majonnäs, basilika och parmesan blir det en smakrik röra med sting av tabasco. Servera med knapriga crostinikex eller bre på små rostade brödbitar."
Varm dipp på kronärtskocka
Portioner: 6
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 300 g)
1 dl plockade basilikablad
1 dl riven parmesanost
1 dl majonnäs
1/2 tsk chiliflakes
1 krm tabasco
1/2 krm svartpeppar
crostini till servering
1.Sätt ugnen på 225°C.
2.Låt kronärtskockorna rinna av i en sil.
3.Hacka kronärtskockorna grovt och lägg i en bunke. Finhacka basilikan.
4.Blanda skockorna med basilika, parmesan, majonnäs, chiliflakes, tabasco och peppar.
5.Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter.
6.Servera den varma dippen med crostini.
-Mama Skogly ♥
Så gott!
SvaraRaderaDen var supernajs, kan jag tala om!
Radera