torsdag 21 augusti 2014

Rödvinssås med ädelost

Friday, baby! Idag ska det fixas mat och packas för vi drar på friluftscamping till Finnforsträsket. Det blir en liten kräftskiva ikväll och imorgon grillar vi. Ska NI grilla i helgen så kommer här ett recept på en sås ni MÅSTE ha till!

Gjorde Martina Haags vinsås till buffébordet när jag fyllde år. Hade testat att göra den en gång innan bara för att veta om den skulle bli god. Den. Blev. Goooood! Man skulle kunna äta endast den och ugnsrostade potatisar. Slurp!

Här kommer min version av den!



Rödvinssås med ädelost

3 dl rödvin
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk balsamvinäger
1 msk torkad timjan
1 tsk honung, flytande
3 dl vispgrädde
en ordentlig bit grönmögelost

Du tar tre deciliter rödvin, inte något gammalt dunkvin, utan ett BRA rödvin som du reducerar ner i en järngryta tills det nästan bara är en liten seg smet på botten av grytan.
Koka vatten med en buljongtärning i och slå i.
I med balsamvinäger, timjan och en klutt honung, så såsen blir lite söt. Reducera i ca 10 minuter.
Och sen när det har reducerat ihop sig dunkar du i, tre deciliter vispgrädde, inte nån jäkla matlagningsgrädde utan riktig tjockisgrädde och låter det puttra ihop i ca 15 minuter.
Och så avslutar du med att smälta ner en ordentlig bit grönmögelost.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar: