fredag 19 september 2014

Chicken Alfredo

Filmdate med Cicci och vi åt den här fenomenalt goda rätten som serverades med ett frasigt vitlöksbröd till. Och enkel att göra var den också. Receptet är från En smak av Karin. Det här gör vi helt klart om.
Vi såg hur som haver filmen Tall man. Inte så dum, faktiskt.


Chicken Alfredo

2 port

Kycklingen:
2 kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & svartpeppar

Hetta upp lite smör i en stekpanna.
Bryn kycklingen runt om, salta och peppra.
Lägg kycklingen i en ugnsform och efterstek dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Servera pastan tillsammans med såsen och kycklingen.

Såsen:
25 g smör
2½ dl vispgrädde
90 g nyriven parmesan
1 krm mald muskot
Salt & svartpeppar

Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta.
Häll i vispgrädden och låt koka upp under omrörning.
Sjud såsen i ca 2 minuter.
Lägg i parmesanosten och rör tills den smält.
Krydda med salt, peppar och muskot.

Till servering: färsk pasta och vitlöksbröd, se recept nedan

Vitlöksbröd:
1 baguette
smör
1 vitlöksklyfta
persilja
parmesan

Blanda smör, riven vitlök och persilja. Dela brödet på längden. Bred på smöret och toppa med riven parmesan. In i ugnen ca 8 minuter.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar