Hemmagjorda Crisp Delicato. Behöver jag säga mums? Dessa kan man göra lite mindre, så slipper man springa broarna runt tre varv. Vill ni följa mig på Instagram så finns jag där som mamaskogly.
Crisp Delicato
ca 15 st
Chokladbollssmet:
200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vanljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
3 msk kafffe
1 msk grädde
1 ljus blockchoklad att doppa i
Crisp:
0,5 ljus blockchoklad
3 dl Rice Krispies
Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten. Ställ kallt och låt stelna ett par timmar.
Rulla till bollar och platta ut. Lägg i frysen.
Smält en chokladkaka och doppa bottnarna och kanterna.
Smält halva chokladkakan och blanda i Rice Krispies. Klicka ut på toppen av alla kakor och låt stelna.
-Mama Skogly ♥
Wow, vilka fina!
SvaraRaderaTack, snälla!
Radera