Crisp Delicato
ca 15 st
Chokladbollssmet:
200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vanljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
3 msk kafffe
1 msk grädde
1 ljus blockchoklad att doppa i
Crisp:
0,5 ljus blockchoklad
3 dl Rice Krispies
Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten. Ställ kallt och låt stelna ett par timmar.
Rulla till bollar och platta ut. Lägg i frysen.
Smält en chokladkaka och doppa bottnarna och kanterna.
Smält halva chokladkakan och blanda i Rice Krispies. Klicka ut på toppen av alla kakor och låt stelna.
-Mama Skogly ♥
Wow, vilka fina!
SvaraRaderaTack, snälla!
Radera