onsdag 17 september 2014

Etiopisk köttfärsgryta med Bakokrydda

Favorit i repris. Bakokryddan finns att köpa här! Ätes med mjukt bröd, sallad eller ris.

"En spännande kryddblandning som ger underbart god smak till såväl vegetariska rätter som kötträtter. OBS! Bakokryddan är mycket stark som färsk, men den långa koktiden gör att den omvandlas till en smakrik krydda. Koktiden är lång och viktig. För att den goda smaken ska utvecklas bör rätterna kokas i minst 1,5 timme, gärna 2-3 timmar!
Kryddan bereds och tillverkas av några kvinnor utanför staden Bako i Etiopien. Det är ett tidskrävande och tungt arbete som görs för hand enligt mycket gamla kunskaper och traditioner."




Etiopisk köttfärsgryta med Bakokrydda

(6-8 pers)
1/2 kg malet kött
1/2 kg rödlök
1/4 kg smör
2 msk Bakokrydda
1 dl tomatpuré
1 tsk salt
3-4 tomater

Löken hackas fint och torrbrynes i svag värme tills den blir mjuk. Smält smöret. Blanda i Bakokrydda och saltet. Lägg i det köttfärsen. Tomater finskärs och läggs i även de. I med tomatpurén. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Tiden behövs för att kryddblandningen ska komma till sin rätt. Späd med vatten om det behövs.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter som en mycket intressant och god krydda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den kan användas till vegetariska rätter också. ;)

      Radera