lördag 4 oktober 2014

Kantarellpaj

Affe fick magsjuka igår. :( Tydligen är det över 30 elever på Sunnanå som fått det. Gulp! Danne tog nattvakten, så jag har fått sova. Nu väntar vi på nästa insjuknande... :/

Robert hade förberett en god paj till husvagnshelgen. Den serveras bäst ljummen. Lägg särskilt märke till den lyxiga papperstallriken i ett foto taget i servicehuset... ;)



Kantarellpaj

Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk socker
salt och vitpeppar
100 g riven västerbottensost

Mixa ihop pajdegen, tryck ut i pajform. Den behöver inte förgräddas.

Fyllning:
3 ägg
2 dl creme fracihe
2,5 dl grädde
ca 2 dl smörstekta kantareller
salt och vitpeppar

Mixa allt utom svampen. Smörstek svampen och blanda i fyllningen.
Slå det i pajskalet och grädda i 225 grader i 40 minuter.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: