torsdag 23 oktober 2014

Ni na na ni ni na na na - Dagens boktips

Igår var det full rulle hela dagen. Lektioner i ett, språkkurs och två bandyträningar. Jag satt mig ner först vid 20.30. Nåja. Idag blir det betydligt mer chill.

Riktigt bra bok. Lättläst och man ville läsa vidare. Peter Pans hemlighet av Michael Katz Krefeld

Två pojkar förs bort från sina hem och mördas på sin nioårsdag. Båda hittas med ett bokmärke föreställande Peter Pan i handen. När en tredje pojke mördas står polisen rådvill och paniken växer i samhället. Vem är seriemördaren som kallar sig Peter Pan?
Den gravida läkaren Maja Holm har just flyttat tillbaka till sina barndomstrakter för att ge sitt barn en trygg uppväxt. Men idyllen hon minns har ersatts med ångest. Samtidigt går Majas väninna, den kompromisslösa kriminalinspektören Katrine Bergman, så långt i mordutredningen att hon bryter mot lagen och kommer på kant med omgivningen.
Det visar sig att i Majas och Katrines gemensamma förflutna finns nyckeln som kan avslöja mördarens mörka hemlighet. En hemlighet som kommer att få konsekvenser för dem alla. I jakten på landets första seriemördare sätter de två kvinnorna snart allt på spel och de dras in i Peter Pans ohyggliga universum.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar