måndag 13 oktober 2014

Rosmarinkyckling med rotfrukter i crock pot

Det här receptet fick jag av min kompis Kikki. Det tar ca 10 minuter att förbereda kvällen före, så sätter man igång den på morgonen och när man kommer hem är middagen klar. Köttet blev såååå mört. Och så är det en billig rätt, speciellt om man har passat på att köpa kyllingen till extrapris!



Rosmarinkyckling med rotfrukter i crock pot

1 färsk kyckling
2 gula lökar
4 potatisar
3 morötter
3 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
smör
soja
rosmarin
salt
peppar

Skala rotfrukterna och dela dem i klyftor. Skala löken och skär i klyftor.
Lägg i botten av grytan. Salta.
Koka upp vatten samt buljongtärning, låt svalna. Häll på rotfrukterna.
Dela kycklingen i två delar.
Smält smör och blanda med en skvätt soja och rosmarin. Gnid in kycklingen med det. Salta och peppra.
Lägg kycklingen på rotfrukterna.
Ställ nu in innergrytan i kylen över natten, om du inte vill käka om ca 6 timmar.
Morgonen efter, ställ crocken på låg värme och 6 timmar. Den varmhåller sedan maten tills du kommer hem. Käka och njut!

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar