Pluras recept på crab cakes. Jag gjorde halva satsen och då blev det 10 stycken. King crab-köttet är löjligt dyrt men det blev väldigt gott. Jag gjorde egen majonnäs eftersom den man köper i tub har nån bismak.
Crab cakes
1 ½ dl majonnäs
1 ägg, vispat
1 dl röd & grön paprika, finhackad
½ gul lök, finhackad
1 dl majskorn
1 tsk senapspulver
peppar
½ kg krabbkött från King crab, rensat
5 dl panko
smör
olja
Blanda ihop majonnäs och ägg i en bunke.
Blanda sen i paprika, lök, majs, senapspulver och peppar.
Vänd i krabbkött och 2 ½ dl panko.
Forma crabbkakes och vänd dem i resterande panko.
Hetta upp smör och olja i en panna och stek crab cakes gyllenbruna, krydda med lite flingsalt och servera med tartarsås.
Tartarsås
2 ½ majonnäs
1 msk pickles, hackade
1 msk kapris
1 msk schalottenlök, hackad
2 msk citronjuice
salt
peppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med citronjuice, salt och peppar
-Mama Skogly ♥
Men wow vad fint du har fått det!! superfint!!!!
SvaraRaderaOch dessa goa recept, jag dööör!!!
ha en bra dag!
Tack, snälla du! Vad gad jag blir!
Radera