Det här blir Så. Jäkla. Gott! Egentligen heter det Fredagsscampi, men scampi är ju inte så naturvänligt, så jag har döpt om det till Fredagsräkor istället. Receptet har jag fått av The Frimodigs på jobbet. It´s a keeper, kan jag säga. Traj it jo vill lajk it.
Fredagsräkor
4 port
400-500 g stora räkor
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk mjöl
3 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
peppar
2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad apelsinjuice
Koka pastan. Fräs de hackade lökarna och den rivna vitlöken. Pudra sedan över mjölet. I med allt utom räkorna. När det puttrat ihop, släng i den färdigkokta pastan och räkorna och låt bli varmt.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar