fredag 14 november 2014

Saffranskladdkaka med vit choklad

Näe hörrni! Den här sååå himla god. Ska ni bara baka en kaka till jul så är det den här. Enkel att veva ihop är den också. Nu drar jag på innebandy en stund. Tjillevipp!


Saffranskladdkaka med vit choklad

100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 paket saffran

Stöt saffranet med lite av sockret och eventuellt lite hett vatten. Smält smöret tillsammans med chokladen så att den löser sig helt. Blanda alla ingredienser och häll i en smord form. Grädda i cirka 15 minuter i 200°.


-Mama Skogly ♥

7 kommentarer:

  1. Bra Skogly, du lär dig. INNEBANDY! ��

    SvaraRadera
  2. Hej! Du gör så humla mycket smarriga saker! :)
    Jag ska baka till dottern dop, och en av gästerna är allergisk mot både gluten och mjölkprotein.
    Har du nått tips på nån bakelse jag kan göra till henne? Alla andra kommer kunna äta av tårtorna så känns snålt ifall hon bara får en rulltårtebit :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du borde kunna göra den här:
      http://smaskelismaskens.blogspot.se/2014/11/pepparkakskladdkaka-med-chokladglasyr.html
      Om du skippar glasyren, använder glutenfritt mjöl och byter smöret mot mjölkfritt margarin.
      Eller byt ut smöret i denna:
      http://smaskelismaskens.blogspot.se/2013/12/glutenfri-mjuk-pepparkaka.html
      Eller köp glutenfria pepparkakor, mjölkfri glass och montera ihop en sån här:
      http://smaskelismaskens.blogspot.se/2013/11/pepparkakssandwich.html
      Det är inte så lätt med både gluten- och mjölkfritt. Hoppas nåt av det funkar! Ha en fin dag!

      Radera