söndag 16 november 2014

Köttfärsgratäng med ananas

Igår var vi på en fantastisk gåsmiddag hos grannarna. Det var sagolikt gott! Men mer om det i ett annat inlägg.,

Idag bjuder jag istället på en jättegod rätt som är enkel att tillaga.


Köttfärsgratäng med ananas

Köttfärssåsen:
500 g köttfärs
1 gul lök
3 köttbuljongtärningar
1 msk mjöl
0,5-1 dl spad från ananasringar
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
ev en skvätt vatten

Gratängen:
2 dl grädde
1 liten burk ananasringar
riven ost

Bryn löken och köttfärsen. I med buljongtärningar och pudra över lite mjöl. Slå över ananasspad. Riv över vitlök och mal svartpeppar. Späd ev. med lite vatten. Låt puttra under lock ca 20 minuter.
Slå köttfärssåsen i gratängform. Slå över grädde och lägg ananasringar ovanpå. Toppa med riven ost.
Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde den till middag idag, men la broccolibuketter ovanpå köttfärssåsen. Hade färsk ananas så det blev inget spad, men jag tog mer buljong istället. Massor med riven prästost ovanpå, kokt potatis till och ett vinglas. Maken berömde maten! Succé alltså, tack vare dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Man ska alltid göra om recepten så det passar en själv. Din variant låter spännande! Kram!

      Radera