onsdag 19 november 2014

Köttfärspaj med smördeg

Så var det torsdag och man överlevde gårdagen. Det är ju alltid bra. Ska försöka förbereda och checka alla julljusstakar i helgen eftersom nästa helg blir en jobbhelg.

Idag bjuder jag på fredagsmyset förra veckan. Till pajen åt vi en sås gjord på dippåsen nedan och 2 dl creme fracihe.


Köttfärspaj med smördeg

1 rulle färsk smördeg
riven ost

Köttfärssåsen:
500 g köttfärs
3 små gula lökar
3 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
svartpeppar
2 dl vatten

Hacka löken. Bryn färsen och i med resen av ingredienserna. Låt puttra under lock i ca 1 timme. Kolla ibland så den inte är för torr. Späd i så fall med mer vatten.
Bred ut smördegen i en ugnsform och skär av det som blir över. Nagga och in i ugnen på 200 grader i 10 minuter för att förgrädda.
Slå i köttfärssåsen. På med riven ost. Skär ut strimlor av smördegen som är över och dekorera med. In i ugnen igen i ca 25 minuter. Klä in kanterna så inte smördegen bränns.
Servera med sallad och en god sås.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ärligt, jag hinner inte med att laga allt gott du lägger ut här! Listan är megalång på allt jag vill testa!!
    Det här får bli veckans alt till tacopajen vi brukar göra men som vi vuxna börjar tröttna på!

    Ha en bra helg!!

    SvaraRadera