söndag 2 november 2014

Svamprisotto med tryffelolja och parmesanost

Måndag och ny vecka. Har en stor laddning med jobb som väntar på mig efter alla vab- och sjukdagar. Det blir till att gå ut hårt och öka.
Bjöd Anette på en mumsig risotto för några dagar sedan. Så varför inte köra på en köttfri måndag?


Svamprisotto med tryffelolja och parmesanost

4 portioner
200 g färska champinjoner , grovt rivna på rivjärn
4 msk olivolja
2 schalottenlökar , finhackade
1 vitlöksklyfta , finhackad eller finriven
3 dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
1 - 1 1/2 liter varm grönsaksbuljong
2 dl finriven parmesanost
salt
svartpeppar
Zeta Olivolja Vit Tryffel Extra Vergine 2-4 msk, efter smak

Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt lök, vitlök och ris. Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter. Riset skall ha en liten kärna och risotton skall vara ganska blöt.

Ta bort från plattan och rör i parmesanosten och smaka av med salt, svartpeppar och tryffelolja.
(recept från Zeta)

 -Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mycket gott! Risotto med svamp är yum!

    SvaraRadera
  2. Det här gjorde vi i fredags, serverades till stekt gös. Milde så gott. Det här var den bästa risotton jag lagat! Tryffeln blev verkligen en härlig smaktouch som jag inte provat innan.

    Måndag morgon och jag har redan hittat mängder av recept, den där kebabsåsen... och kladdkakan...

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Ha en bra dag du med! Kram!

      Radera