tisdag 4 november 2014

Ugnsbakade havskräftor

Åt det här som förrätt i lördags. Passade på eftersom det var extrapris på havskräftor. Det blev supernajs och kändes lyxigt.


Ugnsbakade havskräftor

12 fina havskräftor 
vitlöksbröd till servering 

Dressing:
2 dl rapsolja 
2 dl vitt vin 
hackad dill  
hackad persilja 
6 vitlöksklyftor 
1 1/2 dl riven parmesanost 
2 äggulor 
salt och peppar 

 Sätt ugnen på 225°C.
Klyv kräftorna på längden och rensa ur oönskat innehåll. Knäck klorna. (Det förenklar ätandet för middagsgästerna.) Lägg upp på ett ugnssäkert fat. 
Dressing: Kör ingredienserna till dressingen i mixer. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över kräftorna så att det täcker. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig.
Servera med varmt vitlöksbröd.
(recept från Ica)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar