Åt det här som förrätt i lördags. Passade på eftersom det var extrapris på havskräftor. Det blev supernajs och kändes lyxigt.
Ugnsbakade havskräftor
12 fina havskräftor
vitlöksbröd till servering
Dressing:
2 dl rapsolja
2 dl vitt vin
hackad dill
hackad persilja
6 vitlöksklyftor
1 1/2 dl riven parmesanost
2 äggulor
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Klyv kräftorna på längden och rensa ur oönskat innehåll. Knäck klorna. (Det förenklar ätandet för middagsgästerna.) Lägg upp på ett ugnssäkert fat.
Dressing: Kör ingredienserna till dressingen i mixer. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över kräftorna så att det täcker. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig.
Servera med varmt vitlöksbröd.
(recept från Ica)
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar