söndag 21 december 2014

Fördrinkar till nyårs

Dan före dan före dopparedan... Idag ska jag göra sill och handla all julmat. Syrran och hennes familj dyker upp under dagen. Här på bloggen kan ni kika in lite senare. Det kommer att dyka upp ännu en cheesecake och även ett sillrecept. Om det nu blir gott dvs.

Ta hand om varandra där ute. Stressa inte så mycket. Det blir jul ändå.

Kram!

Här kommer några tips på vad man kan bjuda på till snittarna.

Frozen applepie martini



1 glas

4 cl vodka
2 cl vanlijsockerlag
3 cl citronjuice
4 cl äppeljuice
2 isbitar
1 klyfta citron
1 tsk socker+ 1 tsk kanel till kanten
1 tunn skiva äpple

Vaniljsockerlag:

2 port

0,5 dl socker
1 dl vatten
1 krm vaniljsocker

Gör sockerlagen och låt bli kall.
Mixa alla ingredienser till drinken i mixer. Fukta kanten på martiniglaset med en citronklyfta. Doppa därefter kanten i socker- och kanelblandningen.
Häll upp drinken i glasen och dekorera med en äppelklyfta.

Hallonbellini



2 glas

1 flaska mousserande vitt vin, med eller utan alkohol
2–3 msk hallonpuré (mixa 1 dl hallon och 1–2 msk florsocker)

Mixa färska eller tinade hallon tillsammans med 1–2 matskedar florsocker. Låt stå kallt en stund om bären inte varit frysta och purén inte redan är kall.
Skeda upp 2–3 matskedar puré i ett champagneglas, fyll upp med kallt mousserande vin.

Sorbetdrink



1 st

1 sked citronsorbet
asti mousserande vin
3 hallon

Lägg tre hallon i glaset. Häll upp lite asti, klicka i en sked citronsorbet.

Läskande melonmojito



1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g)
3 msk pressad lime
5 myntablad
5 cl vit rom, t.ex Baccardi
1 msk vit sirap
krossad is
1/2 dl sodavatten

Garnering
myntablad

Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav. Muddla eller mortla mynta och lime i ett glas. Häll på melonmix, rom och sirap. Fyll upp med krossad is. Rör om och toppa med sodavatten. Garnera med mynta och servera.

Passionsfruktmojito



1 port

0,5 citron
2 tsk råsocker
2 st myntakvistar
1 dl passionsfruktsjuice
3 msk rom
2 dl krossad is
1 passionsfrukt
1 st myntakvist

Skala citronen med en vass kniv och skär fruktköttet i bitar.
Stöt citron, socker och mynta i en mortel eller kör i mixer.
Häll upp i glas och fyll på juice, rom, urgröpt passionsfrukt och krossad is. Garnera med mynta och servera direkt.

Citronkir



2 cl Limoncello
20 cl torrt mousserande vin

Häll upp i glas och servera!

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: