måndag 15 december 2014

Glutenfri morotskaka med mjölkfri glasyr

Nu är det nedräkning, kamrater... Svärmor och svärfar tog Alfred och Love till Valliden så vi slipper VABa. Och om jag hade tänkt till liiiite, så hade jag insett att det fanns läge att kompa ut och ta sovmorgon. Men nehehej. Aja. Ska försöka att förbereda inför tiden efter jul, då vi ska åka bort. Det är nästan tre veckors planering, instruktioner och kopiering som ska förberedas. På önskelistan idag står SNÖ!

Ida, min svägerska, är allergisk mot både gluten och laktos. Och så har hon en dotter som är mjölkallergiker. Så hon bjuder idag på en kaka som passar alla gluten- och mjölkallergiker. Och jag kan säga att det var inget fel på den här kakan... ;)


Glutenfri morotskaka med mjölkfri glasyr

100 g rumsvarmt mjölkfritt smör
2,5 dl socker
3 ägg
2-3 tsk pepparkakskrydda (smaksak)
250 g morötter
3 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr
ca 150 g sour supreme (sojabaserat)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör, socker och pepparkakskryddor poröst, tillsätt äggen ett i taget.
Skala, riv morötterna och rör ner i smeten. Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll i smord form (finns mjölkfria alternativ.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Gör glasyren genom att blanda ihop ingredienserna till den.
Låt kakan kallna innan glasyren breds på.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja. Och det är ju tur att det går att göra även gluten- och mjölkfritt så fler kan få smaka. :D

      Radera