söndag 7 december 2014

Nasi goreng

God morgon. Måndag igen och en ny arbetsvecka ligger framför oss. Den här veckan blir det, förutom det gamla vanliga, även bio och luciafirande.

Have a good one, camrados!

Ja men det här vart ju inte så tokigt, som vi säger i Norrland. Gott med såsen till också.


Nasi goreng

2 ägg
4 port kokt ris
500 g fläskkött
1 kycklingfilé
2 morötter
1 gul lök
10 cm purjo
4 dl fint skuren vitkål
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
4 msk ketjap manis
2 dl gröna ärter
3 msk japansk soja
salt och peppar

Koka riset.
Vispa ägget med lite salt och stek i smör så det blir en omelett. Lägg åt sidan.
Hacka grönsakerna i fina strimlor.
Strimla köttet och fräs i omgångar. Även kycklingen.
Fräs grönsakerna så de får en fin konsistens. I med tomatpuré och vitlök.
I med köttet, gröna ärter, riset och krydda med soja och ketjap manis.
Smaka av med salt och peppar.
Rulla ihop omeletten och strimla.
På¨med det och servera, gärna med såsen nedan.

Sås:
2 dl creme fracihe
1 dl sweet chili
2 stänk curry
salt och peppar

Blanda ihop och låt stå kallt till servering.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar