söndag 14 december 2014

Pekingsoppa

God morgon och redo för sista veckan innan jul. Alfred gick och fick febran igår så det lutar åt att jag är hemma med honom imorgon. Typiskt denna årstid. Och apropå det... Snö och -9 grader igår, idag regn. Inte. Okej. Trots detta, ha en fin måndag, kära läsare!

En god och värmande soppa, väldigt lik den man får på kinarestaurang.


Pekingsoppa

1 liter vatten
1 msk vinäger
1,5 msk socker
1 tsk salt
0,5 dl sweet chili
2 msk tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
1 burk 185/115 g skivade champinjoner
1 burk 227/140 g strimlade bambuskott
1 kycklingfilé
8 skivor kokt skinka, strimlade
0,5 dl frysta gröna ärter
1 ägg, uppvispat

Blanda alla ingredienser utom kyckling, skinka. ärter och ägg.
Låt koka upp.
Strimla kycklingen och i med den och skinkan.
Låt koka 5 minuter.
I med ärterna.
Vispa ner det uppvispade ägget.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar