tisdag 23 december 2014

Vinterclementiner med mandelgrädde

Ett recept jag fått av Vickan. Egentligen skulle det vara grädde med riven mandelmassa till, men vi tog grädde med en skvätt mandellikör i, YUM! Receptet är ur tidningen Tara men är ursprungligen ur boken Värmande vintermat. Otroligt vackert blev det!


Vinterclementiner med mandelgrädde

4 port

8 clementiner
1,5 dl socker
6 dl vatten
1 vaniljstång, urskrapad
0,5 g saffran
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
1 stjärnanis

Till servering:
vispad grädde med mandellikör
ELLER
3 dl grädde
100 g grovt riven mandelmassa

Skala clementinerna med kniv så det vita hinnorna försvinner. Lägg i en trång burk.
Koka vattnet med sockret och kryddorna några minuter.
Häll den varma lagen över frukten och låt svalna.
Förvara under lock i kylen i minst 4 timmar.
Servera med mandelgrädde.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar