lördag 17 januari 2015

Det perfekt kokade ägget & ett bokstips

Söndag idag och vi packar och förbereder det sista inför resan. Can´t wait!

Mitt kök tipsade om hur man kokar det perfekta ägget. Jag testade sex minuter men tyckte att det blev lite för hårdkokt. Nästa gång testade jag med fem minuter och då tyckte jag det blev perfa. Det på fotot är tillagat i fem minuter och har en fast vita och en krämig gula.


Det perfekt kokade ägget

1. Tag fram en kastrull med glaslock och placera dina ägg däri. Fyll kastrullen med vatten så det precis täcker äggen. Inte en millimeter mer!
2. Sätt kastrullen på högsta värmen, med locket på till det börjar koka.
3. Så fort vattnet börjar koka, tag bort den från plattan. Sätt timern på sex minuter och behåll locket på. Håll tiden exakt och du får det perfekta ägget.

Hjärtats mörker av Jonas Moström

Tredje boken i serien. Lite förutsägbar, lättläst och helt okej.


"Några småpojkar som är ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och allting tyder på att det är ett sexmord. Den enda ledtråden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lämna området strax efter mordet.

Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gå efter när de tar upp jakten på mördaren.
Samtidigt har Axbergs bäste vän läkaren Erik Jensen fått personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betänkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat på att gå hemma och vara arbetslös, åker på skrivarkurs i Frankrike.

Där har hon en affär med en annan, en affär som det visar sig kommer att stå både henne och familjen dyrt ..."


(Text från Bokus.com)


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: